Játékdoki

Egykor szebb napokat látott játékok felújítása gyűjtőknek és apáknak...

Matchbox 1965 Ford Galaxie

2016. június 13. 23:42 - jatekdoki

Az előző bejegyzésben már méltattam a '70-es évek Matchbox modelljeit, most is valami hasonlóra készülök. Az 1965-ös Ford Galaxie az egyik legszebben kidolgozott kisautó. Az arányai, a részletek egyaránt lenyűgöznek. A témában itt találhattok egy remek leírást, Joe-tól.

Az én leletem - ahogy a többi MB-55-ös - rendőrautóként tűzoltó parancsnoki autóként rótta a homokozókat.

A szétbontás és a festék eltávolítása után eltüntettem a villogó nyomát. Az 1965-ös Ford katalógusban megláttam egy gyöngy-fehér színű autót: ezt a változatot fogom elkészíteni!

87e89d0bfe16d093e42bf8987dd1dd7d.jpg

A Matchbox változat részleteiben érdemes kissé elmélyedni. Többek között megtalálható rajta a hűtőrács jellegzetes dísze is! Az első ás hátsó lámpák kialakítása is autentikus, még egy parányi Ford feliratra is futotta a csomagtartó ajtajának élén!

a10657_1965_ford_galaxie_grille_5.JPG

A tapaszolás utáni állapot:

dscf9409.JPG

A rendőrségi matricázás miatt az ajtókra és a motorháztetőre apró bordákat öntöttek, ehhez igazították a dekorációt. Ezeket a bordákat le kellett csiszolnom, valamint az autó oldalán végigfutó jellegzetes króm lécet is pótolnom kellett valahogy. Utóbbit epoxi gyantából készítettem el. A bekevert ragasztót hagytam gélesedni, majd két gyufaszál segítségével szálat húztam belőle. Ezt a rugalmas, ragadós szálat illesztettem az autó oldalához: kész is volt a díszléc. :-)

dscf9717.JPG

A kerekek kissé sportosan befelé dőltek, a tengelyek egyengetésével valamivel javult a futómű állapota.

dscf9842.JPG

A karosszéria színét fehér és gyöngyház festék keverékével sikerült beállítani. Nem mondanám, hogy elsőre jó lett, de a türelem rózsát terem.

A festés valódi megjelenése napsütésben érvényesül igazán, így a kertben is készítettem néhány fotót.

A boldog polietilén sofőr pedig elhajt az arizonai naplementébe zsebében a kemény munkával megkeresett heti bérével. 1969-et írunk. "Azt mondják, valami zenés buli lesz a hétvégén: három nap béke és zene... lehet hogy  elmegyek rá. Woodstock...lesz pár új srác az előadók között: Santana, Joe Cocker, talán érdemes lesz megnézni őket. Ezzel a kocsival nincs is olyan messze... megpakolom a csomagtartót sörrel...haha...tuti, hogy ott leszek!"

monument_valley_arizona_11-728x444.jpg

(forrás)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr408806702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2016.06.14. 17:03:22

Ez is micsoda kihagyatlan ziccer volt anno a Matchboxtól: Civil változat! Remek lett, nagyon tetszik!
Apró javítás: Ez eredetileg tűzoltó parancsnoki gép volt, nem rendőr.

jatekdoki 2016.06.14. 18:55:27

@Sam. Joe: Köszönöm! Javítottam!
süti beállítások módosítása