Játékdoki

Egykor szebb napokat látott játékok felújítása gyűjtőknek és apáknak...

Polistil Saab 99 felújítás

2016. július 18. 23:52 - jatekdoki

Már elég régóta tartozom ezzel a poszttal, de mostanában kicsit kevesebb időm jutott az írásra...

A jó állapotú, ám kissé kopott és nem is túl vonzó színű autót Mikitől kaptam az egyik börze után. Rövid egyeztetés után kialakult a szín (metálkék), amit nem sokkal azelőtt sikerült kikevernem (egy Fordhoz) és mindkettőnknek tetszett. A részletek (lámpák, díszlécek, szellőzők) kiemelése most elmaradt, inkább az eredeti állapot visszaállítása volt a cél.

Sajnos már az elején elkövettem azt az amatőr hibát, hogy a kiindulási állapot fotóit valahová elkevertem, így a kezdetekről nem tudok képet mutatni. A szétfúrás is csak annyiból volt kalandos, hogy a szegecseket a gyári szerelés során elgörbítették, ami nagyon megnehezítette a korrekt bontást. Az autó alváza műanyag, így a fúrószár félrecsúszása nem lett volna kívánatos...

Alapozás után felkerült a karosszériára a már említett metálkék árnyalat.

A kerekek tengelyei beálltak, át kellett polírozni őket, hogy újra rendesen gurulhasson az autó. A hűtő és a kerekek kopott ezüstjét finom pigmentű lakkfilcből kinyert festékkel újítottam fel. Ecsettel vittem fel a felületre, némi hígítás után. Irány a gyűjtemény!

Szólj hozzá!
Címkék: Saab Felújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr658892784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása